سطوح بتنی، مزایا و معایب
از بتن در سطوح کف سالن های تولید و انبار کارخانجات صنعتی استفاده میشود. سطوح بتنی کف کارخانجات و انبار ها عموما به علت فرسایش، ایجاد گرد و خاک و نفوذ روغن و چربی، شستشو نیاز به استفاده از لایه های محافظ بر سطح دارد.
ویژگی ها
سطوح بتنی کف نیاز به آب بندی دارند. دلیل آن کاهش میزان تخلخل و در نتیجه کاهش احتمال ایجاد لکههای دائمی (مثل روغن موتور)، محافظت در برابر اسیدها و بازهای قوی، افزایش مقاومت و استحکام سطح در برابر سایش، جلوگیری از ایجاد گرد و غبار ناشی از بتن میباشد. همانند سرامیک ، بتن سخت و سرد است و استفاده از آن در هر محلی امکان پذیر نیست. راه رفتن و ایستادن طولانی مدت بر سطوح بتنی کمردرد ایجاد میکند. علاوه بر این بتن هادی حرارت و صدا میباشد
کارایی
دوام سطوح بتنی وابسته به مراقبت و نگهداری از آنهاست. این سطوح بایستی مرتباً از هرگونه گرد و خاک و ذرات درشت پاک کردند. علاوه بر این سطوح بتنی به دلیل تخلخل و ترکیب مواد موجود در ساختار محلی برای رشد باکتریها و میکروبها فراهم میکند. بنابراین نیاز است تا جهت استفاده ی بهینه این سطح با استفاده از آستری مناسب آب بندی گرد. همانطور که پیشتر عنوان شد بتن سطحی سخت و سرد دارد و اجرای آن به تخصص نیاز دارد. استفاده از بتن مصرف انرژی را افزایش میدهد چراکه هادی حرارت و سرماست.
اجرا
انواع مختلفی از بتن در کاربردهای متفاوت استفاده میشود. جهت اجرا، مخلوط آب، شن و سیمان و در صورت نیاز افزودنی های پلیمری پس از اختلاط بر سطح اجرا میشوند. سطح زیرین بایستی پاک و تخت باشد.
نگهداری
سطح بتن بایستی مرتباٌ از خاک و آلودگی ها پاک شود. به این منظور بایستی از برس مناسب و یا جاروی مکشی استفاده نمود و سپس جهت پاک نمودن بیشتر سطح میتوان از محلول آب و آمونیاک استفاده نمود. در اثر رفت آمد پرداخت سطح کاهش مییابد و در نتیجه نیاز به پرداخت مجدد سطح بتن و سپس آب بندی مجدد وجود دارد.
- ۹۴/۱۱/۲۶