سرامیک های کف، معرفی، مزایا و معایب
سرامیک
استفاده از سرامیک ها در کف ساختمان ها علاوه بر حالت تزئیناتی، مقاومت به رطوبت و دوام بالایی را به همراه دارد. پاک کردن این سطوح به نسبت ساده است و عمده کاربرد آنها در مراکز مسکونی و تجاری میباشد . انواع مختلف از سرامیک ها و روشهای نصب متفاوت آنها منجر به بوجود آمدن اختلافاتی در کیفیت، کارایی و قیمت آنها شده است.
ویژگی ها
سرامیک ها محصولاتی برپایه خاک رس میباشند که جهت دستیابی به درجه مورد نظر از سختی و تخلخل حرارت داده شده اند. سرامیک ها میتوانند لعاب دار و یا بدون لعاب باشند. محصولات مختلف درجات متفاوتی از یک یا چند ویژگی زیر را دارا هستند:
- سختی
- سطح نفوذ ناپذیر
- دوام، مقاوم به خراش و لکه
- تخلخل کم در صورت نیاز
- ساده تمیز شوندگی
کارایی
با وجود آن که سختی و نفوذناپذیری سرامیک ها دوام آنها را افزایش میدهد اما همین ویژگی منجر به خواص نامطلوبی میگردد از جمله:
- میزان صدای بالای ایجاد شده در اثر برخورد با سطح - افزایش خطر صدمات در اثر زمین خوردن سطوح سخت ،مانند سرامیک ها، به دلیل افزایش خطر صدمات ناشی از زمین خوردن جهت استفاده در مراکز درمانی و نگهداری پیشنهاد نمیشوند. علاوه براین به دلیل سختی زیاد، مقاومت به ضربه ی سطح کاهش می یابد و درنتیجه شکست و آسیب دیدن سطح رخ میدهد.
مسئلهی دیگر آن است که سرامیکها را باید به صورت مجموعه ای بررسی نمود، مجموعه ای از سرامیک ها، اتصالات، زیرسازی و ضد آب نمودن. ترکیب این موارد در کنار روش اجرای مناسب باعث میشود تا محصولی با ویژگیهای پایینتر از حد انتظار بدست آید. هرگونه ناهمگونی در سطح سرامیک، جاسازی غیر دقیق سرامیک در زمان نصب و ضعف در آب بندی اتصالات بین سرامیکها میتواند در رفت و آمد افراد و وسایل چرخ دار مشکل ایجاد نماید.
· کارایی نهایی هر سطح پوشش داده شده با سرامیک نهایتاً به نحوه آب بندی درزها وابسته است.
· مواد مورد استفاده در درزبندی غیر از اپوکسی اغلب متخلخل بوده و با گذشت زمان خراب شده و به ترمیم نیازمند است.
· مواد مورد استفاده در درزبندی نسبت به سطح سرامیک مقاومت کمتری در برابر شتشوی مکانیکی دارند و درنتیجه امکان رشد باکتریها و تجمع باکتریها در این مکانها زیاد است.
· درزها محلی برای نفوذ رطوبت و رشد آلودگی ها، چربی ها و روغن ها ایجاد میکند.
· استفاده از آب بندهای انعطاف پذیر در محل اتصالات، آن محل را دارای کمترین عمر مصرف در کل سیستم سطح تبدیل میسازد. علاوه براین عمر مصرف اتصالات در اثر استفاده از مواد شیمیایی ، محصولات پاک کننده و روشهای شیمیایی و صدمات مکانیکی کاهش مییابد.
اجرا
اجرای سرامیک به تجربه و تخصص نیاز دارد و دشوار است. زمان اجرای سرامیک بتن زیرآیند باید دارای کمترین مقدار رطوبت ممکن باشد. زیرآیند باید کاملاً تمیز باشد. مرحله ی بعد همتراز کردن سطح زیرآیند است، در صورتی که سطح زیرآیند همتراز نباشد در آینده منجر به ترک خوردن و خرابی سرامیک ها خواهد شد. سپس لایهی آستری ضد آب سطح را میپوشاند تا از نفوذ رطوبت جلوگیری نماید. در نهایت سرامیکها با استفاده از مواد چسبی مناسب بر زیر آیند نصب میگردند.پس از گذشت 24 ساعت، لایه ی دوغابی جهت تثبیت سرامیکها اعمال میشود.
نگهداری
کفپوش های سرامیکی عموماً با استفاده از آب و پاک کننده های قلیایی و به کمک شوینده های مکانیکی یا ماپ پاک میگردند. در صنایع غذایی و نواحی خاص، روشهای پاک کردن سطح ویژهای استفاده میشود.
- ۹۴/۱۱/۱۵